سالهاست مشاغل مختلف در کشورهای مختلف وجود دارند. اما در سالهای اخیر مشاغل جدیدی وارد بازار شدهاند که آشنایی با آنها میتواند کمک شایانی به ما کند. یکی از مشاغلی که شاید این روزها زیاد در مورد آن شنیده باشید، تحلیلگر داده است. در این مطلب قصد داریم شما را با تحلیلگر داده آشنا کنیم.
تحلیل گران داده، دادهها را جمعآوری، پردازش و تجزیه و تحلیل آماری کرده و از بین آنها روابط پنهان را کشف میکنند. به بیان سادهتر، وظیفه تحلیلگر داده، دریافت دادههای خام و تبدیل آنها به دانشی است که بتواند در اختیار مدیران مشاغل و کسب و کارهای مختلف قرار گیرد. تا این افراد با استفاده از دانش جدید بتوانند تصمیمات مناسبتری اتخاذ کرده و باعث کاهش هزینهها و افزایش درآمد و در نتیجه سوددهی بیشتر کسب و کار شوند.
وظایف تحلیلگر داده
مانند هر شغل دیگری، کسی که در حوزه تحلیل داده قصد فعالیت دارد، وظایف خاصی را باید به انجام برساند که در ادامه به برخی از مهمترین آنها میپردازیم.
برای تعیین اهداف اولیه با بخشهای مربوط به فناوری اطلاعات، مدیران و کارکنان در تعامل باشد.
دادهها را از منابع اولیه و حتی ثانویه جمعآوری کند.
دادهها را پاکسازی کند به این معنی که دادههای مشکلدار را ترمیم کند، دادههای تکراری را حذف کند، دادههایی که دارای مقادیر غلط یا خالی هستند را با مقادیر صحیح یا مقادیری چون میانگین، یا اعداد تصادفی جایگزین کند و …
تجزیه و تحلیل دادهها را با استفاده از ابزارها و روشهای استاندارد آماری انجام دهد.
روندها، همبستگیها، الگوها را شناسایی و کشف کند (با استفاده از تفکر نقادانه و ابزارهای کمکی)
فرصتهای جدید را برای هر چهبهتر کردن روندهای موجود شناسایی کند.
گزارشهای مختصر و مفید و درعینحال کامل و جامع برای کمک به تصمیمگیری مدیران تهیه کند.
پایگاه دادههایی طراحی و ایجاد کند تا دانش استخراجشده را ذخیرهسازی و در زمان موردنیاز از آن استفاده کند.
همانطور که بیان شد ممکن است وظایف دیگری برای یک تحلیلگر داده وجود داشته باشد که ما در این بخش به وظایف عمومیتر اشاره کردهایم. در صورتی که شما نیز در این حوزه مشغول به فعالیت هستید، میتوانید وظایف دیگری را که بر عهده شماست، با دوستانتان در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
مدرک تحصیلی و دانش مورد نیاز
حداقل نیازمندی این شغل مانند بسیاری از مشاغل، یک مدرک کارشناسی است، اما با توجه به اهمیت کار تحلیل دادهها، معمولاً مدرک کارشناسی ارشد اهمیت بیشتری پیدا میکند. از نظر رشته تحصیلی، کسانی که در رشتههای تحصیلی ریاضیات، آمار، علوم مختلف کامپیوتر، علوم حوزه فناوری اطلاعات و تمامی زیر مجموعههای آنها تحصیلکرده باشند، از اولویت بیشتری برای کسب شغل تحلیل دادهها برخوردارند. البته کسانی که دانش ریاضی و آمار خوبی داشته باشند و در کسبوکار موردنظر خود تجربه شغلی یا تجربه تحصیلی داشته باشند نیز با توجه به شناخت در مورد کسبوکارشان میتوانند گزینه خوبی برای تصاحب این موقعیت شغلی باشند.
تحلیلگر داده به چه مهارت هایی نیاز دارد؟
با توجه به نیازمندی هایی که در حال حاضر برای کسب شغل تحلیلگر داده وجود دارد، یک تحلیلگر داده باید مهارت های مختلفی را دارا باشد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
قدرت تحلیل
تحلیلگران داده با دادههای بسیار زیادی سر و کار دارند. اعداد و ارقام، حقایق و دادههای خام دیگر ورودیهای کار تحلیل گران داده محسوب میشوند و مشکلاتی که مشاغل مختلف با آن دستوپنجه نرم میکنند، یک تحلیلگر داده حرفه ای باید توانایی تحلیلی و شناخت مشکلات را داشته و با استفاده از دادههای موجود بهترین راهحلها را شناسایی و ارائه کند.
مهارتهای ارتباطی
تحلیلگر داده نیازمند ایجاد ارتباط است. چه در زمانی که قصد دارد دادههای خام را جمعآوری کند و چه زمانی که قرار است دانش کشفشده از آن را ارائه کند. حال چه یه طور مکتوب این دادهها را جمعآوری و بهصورت مستندات دانش را انتقال دهد، چه بهصورت رودررو بخواهد با افراد مذاکره کرده و نتایج تحلیل را ارائه کند؛ در هر دو صورت نیازمند مهارت ارتباطی بالایی است.
تفکر انتقادی
یکی دیگر از مهارتهای مهم برای تحلیلگر داده، نگاه و تفکر انتقادی است. وی باید به اعداد، حقایق و روابط بین آنها بهصورت انتقادی نگاه ویژهای داشته باشد تا بتواند روابط پنهانبین آنها را کشف کند. البته ناگفته نماند که ابزارهای بسیاری در این راه وی را یاری میکنند، اما نوع تفکر انتقادی میتواند یک مزیت برای کسب اینگونه مشاغل به شمار رود.
دقت به جزئیات
یک تحلیلگر داده باید بسیار دقیق باشد، چراکه وی با دادههای زیادی روبهروست و اگر به روابط بین آنها بهدرستی دقت نداشته باشد، ممکن است نتایج مناسبی بهدست نیاورد و این امر موجب بروز مشکلاتی در کسبوکارها میشود.
مهارتهای ریاضی
همانطور که اشاره شد، تجزیه و تحلیل دادهها معمولاً با اعداد و ارقام سر و کار دارد. از این رو، دانش ریاضیات و آمار و مهارت استفاده از آن در عمل میتواند کمک قابل توجهی به این افراد در شغل تحلیلگری داده کند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |